om
MOTESTOFFER

«I min jobb som mønsterkonstruktør er spennvidden stor, alt fra å konstruere helt enkle skjørt for nybegynnere til svært komplekse uniformssystemer i et internasjonalt miljø»

GRÜNDEREN
MALIN VENÅS
MØNSTERKONSTRUKTØR SIDEN:    1998

Siden jeg var barn har jeg vært glad i å sy og skape noe ingen andre har maken til.

Etter tre år på videregående begynte jeg på videregående en gang til, denne gang på grunnkurs søm. Jeg fullførte tre år på kjole- og draktsøm som resulterte i et svennebrev bestått meget tilfredstillende.

Deretter flyttet jeg til Molde og gikk 2-årig teknisk fagskole Konfeksjonsfag og utdannet meg til konfeksjonstekniker.

Når jeg var ferdig i Molde fikk jeg et årsvikariat som produksjonssjef hos Aalesund Oljekledefabrikk på Vatne. Deretter jobbet jeg et halvt år på Akla tekstil i Risør som prosjektleder. I 1999 ble jeg ansatt som produktutvikler hos K.Stormark konfeksjonsfabrikk på Dokka.

I mine tidligere ansettelser har jeg hatt befatning med regntøy, underlagstøy for fritidsbruk, pen-uniformer til Hæren, Luftforsvaret, Sjøforsvaret, HMK Garde, Politiet, Aktorkapper og andre uniformsartikler. Jeg har laget utallige uniformer til korps i Norge, Sverige og Danmark.

Et spennende prosjekt var å være med å utarbeide et helt nytt arbeidsantrekk til flyteknisk personell, bestående av til sammen 7 plagg.

Men kanskje enda mer gøy var det å samarbeide med Det kongelige Norske Hoff om uniformer til serveringspersonell til Slottet, såkalt galla og lakei uniformer. Disse kan man se på TV da det er filmet fra formelle middager som holdes på Slottet, skikkelig stas!

I mai 2019 takket jeg ja til et jobbtilbud fra tidligere arbeidsgiver, så nå jobber jeg som Produktsjef hos K.Stormark konfeksjonsfabrikk i kombinasjon med mitt eget firma. 

På sikt vil jeg slutte med salg av stoffer i nettbutikken, ellers blir det ingen endring.

 

EVENTYRET STARTER
EN IDÈ BLIR TIL VIRKELIGHET
FIRMAET BLIR STIFTET:    2015

I 2015 sto jeg uten jobb på grunn av nedskjæringer. Det var da eventyret med egen bedrift startet.

Nå jobber jeg med flere kunder som leier meg inn på prosjekt eller oppdrag over lengre tid. Oppgavene dreier seg om mønsterkonstruksjon, gradering, målsøm; egentlig det meste innen produktutvikling av klær.

Oppdragsgiverne er stort sett store firmaer, men også enkeltpersonforetak som trenger hjelp til å få laget mønster i pdf. format som skal distribueres til deres kunder.

Jeg kan digitalisere papirmønster og plotte ut på en papirbredde på 120 cm.

I mai lanserte jeg nettbutikken motestoffer.no der jeg selger stoffer i metervare og noe tilbehør. Jeg spesialiserer meg på tekstiler som er fargerike med mye mønster, det er det jeg liker aller best.

For de som drømmer om å lage egne stoffer, tilbyr jeg løsninger til å få printet eget design på stoff.

Dersom du ønsker å selge ditt eget stoff i nettbutikken min, så er det muligheter for å gjøre en avtale om det. Det er bare å ta kontakt å be om et uforpliktende pristilbud.

En prat er bare hyggelig og koster ingenting!

e-post: info@motestoffer.no

telefon: 926 50 949